Хитлер

Хитлер

Цена
ден 990.00
Цена со попуст
ден 990.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Биографијата на Хитлер претставува еднотомно ремек-дело на професорот по современа историја на Универзитетот на Шефилд, Ијан Кершоу, фокусирајќи се недвосмислено и директно врз карактерот на неговата моќ-моќта на фирерот.


Хитлер не бил само пропагандист, манипулатор, мобилизатор- тој бил збир од сето ова. Но, исто така, бил идеолог со цврсти уверувања- најрадикалниот од радикалите, како експонент на внатрешнокохерентен ,,светоглед".


Повикувајќи се на претходно неискористени извори, како што се дневниците на Гебелс, Кершоу се осврнува на клучните прашања за уникатната природа на нацистичкиот радикализам, холокаустот и за отруениот европски свет што му овозможил на Хитлер да функционира толку ефикасно.


Како и да е, со сигурност може да се каже следново: без Хитлер, историјата би била поинаква.