Хари Потер и Каменот на мудроста - 9 одделение

Хари Потер и Каменот на мудроста - 9 одделение

Цена
ден 480.00
Цена со попуст
ден 480.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Лектира за 9 одделение.

Вклучено: 

- Речник на помалку познати зборови.

- Активности за работа на час.


Лесно читливо!

Препорачано од Здружението за дислексија Ајнштајн.


Еден обичен ден во домот на Дарслиеви, на Привет драјв бр. 4 стигнува писмо за момчето во креденецот под скалите, Хари Потер. По многуте обиди на тетин Вернон да ги скрие писмата што постојано доаѓаат, една вечер на вратата се појавува Рубеус Хагрид од училиштето Хогвортс за вештерство и волшебништво, и му вели на Хари дека е волшебник. Тогаш почнуваат авантурите на Хари и неговите пријатели, но, влогот е голем − целиот волшебнички свет е во опасност. 

„Хари Потер и Каменот на мудроста“ е првиот дел од серијалот за младиот волшебник Хари Потер и конечно дочекавме да ни биде лектира.