Трката за спас на Романови

Трката за спас на Романови

Цена
ден 590.00
Цена со попуст
ден 590.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Убиството на руското царско семејство во јули 1918 година е интензивно истражувано низ историјата. Но, неуспешните обиди за нивно спасување добиле помалку внимание.

Врз основа на досега невидени извори од Русија, Шпанија, САД и Обединетото Кралство, оваа книга ги открива бројните заговори за нивно спасување што ги започнале нивните кралски роднини, други влади и руски монархисти.

Книгата "Трката за спас на Романови" ги испитува и ги открива причините за нивниот неуспех.