Спротивни светови

Спротивни светови

Цена
ден 550.00
Цена со попуст
ден 550.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Забранета љубовна приказна на една извонредна жена која го раѓа сликарот Камиј Писаро – таткото на импресионизмот.

Растејќи на идиличниот тропски остров Свети Тома во почетокот на 1800-тите, Рахел сонува за живот во далечниот Париз. Мајката на Рахел, столбот на нив –
ната мала бегалска заедница на Евреи кои успеале да ја избегнат Инквизицијата, никогаш не ѝ простила на својата бунтовна ќерка која одбила да живее според правилата на заедницата. Рахел своето спасение го бара во нивната слугинка Адел и во нејзиното длабоко, доживотно пријателство со Жестин, ќерката на Адел.
Рахел потпаѓа во ситуација во која нема контрола над својот живот. Таа е во брак со вдовец со три деца за да го спаси бизнисот на својот татко. Кога нејзиниот постар сопруг ненадејно умира и неговиот згоден, многу помлад внук, Фредерик, пристигнува од Франција за да го преземе управувањето со имотот, Рахел започнува пркосна, страсна љубовна врска која ќе предизвика скандал што ќе го погоди целото нејзино семејство, вклучувајќи го и нејзиниот омилен син Камиј, кој ќе стане еден од најголемите уметници на Франција.