Невидливото дете

Невидливото дете

Цена
ден 220.00
Цена со попуст
ден 220.00
Цена
ден 280.00
Распродадено
Unit price
per 

EДЕН ОД НАЈПОПУЛАРНИТЕ ШВЕДСКИ СЕРИЈАЛИ ЗА ДЕЦА

Околу семејството во долината, чие средиште е мајката Мумин, постепено се собираат и многумина други жители: госпоѓицата Снорк и Сниф, Снусмумрик и Малечката Ми, филифјонки, хатифнати и хемули – сите со свои посебни својства и однесувања. Во Невидливото дете се сместени девет возбудливи и забавни приказни за маките и победите на жителите на Муминовата Долина. Читајќи ќе откриете како семејството Мумин ја спаси малата Нини да не стане целосно невидлива, и што се случува кога Муминтрол го фаќа последниот змеј на светот.

Туве Јансон го создава светот на Мумините како автономен универзум, еднакво волшебен и фантастичен и за деца и за возрасни.