Ловци на глави

Ловци на глави

Цена
ден 400.00
Цена со попуст
ден 400.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Рогер Браун е пронаоѓач на стручни кадри и е најдобар во својата професија. Но ваквата кариера не е доволна за да го финансира неговиот луксузен начин на живот и новата галерија на неговата сопруга. Една вечер, на отвoрање на изложба, тој се запознава со Клас Греве, кој не само што е совршен кандидат за позицијата извршен директор на една компанија, туку е и решение за сите негови финансиски грижи: Греве, навидум случајно, спомнува дека е сопственик на слика од Рубенс од непроценлива вредност, која се води како исчезната уште од времето на Втората светска војна – а Рогер Браун е вплеткан во кражби на уметнички дела. Но, откако ќе провали во станот на Греве, покрај сликата открива и многу други работи. Клас Греве станува најужасното искуство во неговиот живот.