Лекции по хемија

Лекции по хемија

Цена
ден 500.00
Цена со попуст
ден 500.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Кога лекциите по хемија се лекции за животот

Хемичарката Елизабет Зот не е обична жена. Таа не е само убава туку е и исклучително умна, талентирана и без влакна на јазикот – неприфатлива комбинација во машкиот свет на 60-тите години, кога од жената се очекува да биде мајка и домаќинка.

Дури и нејзините колеги од истражувачкиот институт „Хејстингс“ ѝ го оспоруваат талентот и го користат за сопствен престиж. Само еден од нив е поинаков – осамениот Калвин Еванс, блескав хемичар кој се вљубува во Елизабет токму заради нејзиниот остар ум. Заемната привлечност е неоспорна –вистинска хемиска реакција.

Елизабет Зот во оваа возбудлива приказна ќе нè насмее и ќе нè расплаче, но и ќе нè охрабри да сфатиме дека ништо не е невозможно.

„Искрив и возбудлив, длабок и забавен, со ликови што лесно ќе ги засакате.“

Сандеј тајмс