Како да станете ефективен лидер

Како да станете ефективен лидер

Цена
ден 320.00
Цена со попуст
ден 320.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Најважното нешто што го поседува една компанија се нејзините луѓе.

Ако се стремите кон успех во работата и кариерата, треба да воспоставите рамнотежа меѓу лидерството и менаџирањето. Научете како да ги препознаете и искористите предностите на својот лидерски стил за да ги постигнете најдобрите резултати – за себе и за вашата организација. Откријте ги тајните на успешните луѓе:

• Која е суштината на лидерството и менаџирањето?
• Како да ги најдете и вработите најдобрите луѓе?
• Како да ги мотивирате вработените, а притоа да останат одговорни?
• Како може да се постигнат лесно менаџирање и високи резултати?
• Како да се справите со конфликти и негативности?...

Нашиот успех како лидери зависи од способноста да се соочиме со предизвиците, да се справиме со луѓето со тежок карактер, да им препуштаме на вработените одговорност за нивните цели и задолженија, а во исто време да ги обучуваме и мотивираме, да се грижиме за нив и да ги решаваме појавените проблеми.
Разгледувајќи ги овие и многу други аспекти на лидерството, оваа книга нуди драгоцени и докажани стратегии што ни помагаат да напредуваме во нашата професија.