Дениција

Дениција

Цена
ден 200.00
Цена со попуст
ден 200.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Дениција е без сомнение една од најубавите македонски поетски збирки, а песната Кога ја љубев Дениција најубава творба напишана од великанот на македонската книжевност, Петре М. Андреевски. Ова е шестото издание на оваа збирка. Првпат е објавена во 1968 година и истата година има добиено два награди - Браќа Миладиновци и 11 октомври, која во тоа време се доделуваше за едногодишна продукција.