Басни - 3 одделение

Басни - 3 одделение

Цена
ден 150.00
Цена со попуст
ден 150.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Басната е еден вид кратка поучна приказна во која главните ликови најчесто се животните или природните појави. Преку нив се прикажуваат разни меѓучовечки односи, различни судбини на луѓето, се исмеваат нивните слабости или се возвишуваат нивните добрини.

Се смета дека првите басни ги создал Езоп пред многу векови. Оваа книга претставува избор од неговите најпопуларни басни.