Париз не ве остава

Париз не ве остава

Цена
ден 360.00
Цена со попуст
ден 360.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Војната е завршена, но минатото никогаш не е минато.

Откако ја преживеала Втората светска војна со ќеркичката Виви, работејќи во книжарница во Париз и борејќи се за својот живот, Шарлот не е жртва, туку борец за гол живот. Но, може ли да го преживее следното поглавје од животот?

Како комбинација од животот во окупираниот Париз и во Њујорк од педесеттите години, книгата Париз не ве остава е неверојатна приказна за издржливост, љубов и невозможни одлуки, и проникнува во тоа како опстанокот никогаш не се случува без одредена цена.


 „Прекрасна приказна што го дава она за кое сите сме гладни: интелигентен и комплексен женски лик кој ги предизвикува нашите замисли за праведно и неправедно, моралност и неморалност.“ - Елизабет Џ. Чрч, авторка на Атомската тежина на љубовта

"Со гаранција ќе ве следи уште многу време откако ќе ја свртите и последната страница. Јас лично ја проголтав.“ - Стејси Шиф, авторка на Клеопатра

„Несопирливо четиво... раскошен мевлем за умот со кој располага само најубавата книжевност.“ - Лиса Гајленхал, авторка на Локално знаење


„Длабок, раскошен и живописен свет на занимливи ликови и емотивни и морални кризи.“ - Фред Ален, главен уредник во „Форбс“