Ноќниот портрет

Ноќниот портрет

Цена
ден 490.00
Цена со попуст
ден 490.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Возбудлив историски роман за создавање на една од најпознатите слики на Леонардо да Винчи, Портретот на дамата со хермелин и жената што се бореше да го спаси портретот од нацистичкото уништување за време на Втората светска војна.
Милано, 1492 година: Кога 16-годишна убавица станува љубовница на војводата од Милано, таа мора да се бори за своето место во палатата, против оние што сакаат таа да излезе од животот на војводата. Наскоро, таа се наоѓа себеси како седи пред Леонардо да Винчи, кој сака да си го обезбеди своето место во палата на војводата, сликајќи го неговиот досега најамбициозен портрет.


Минхен, Втора светска војна: Откако скромниот конзерватор ненамерно ќе стави непроценлив италијански ренесансен портрет во рацете на висок нацистички лидер, таа го ризикува својот живот за да го врати, работејќи заедно со еден американски војник, дел од славниот тим „Monuments Men“. Две жени, разделени 500 години, фатени со бранот на историјата, додека една слика стои во центарот на нивните потраги по сопствените судбини.