Машини како мене и луѓе како вас

Машини како мене и луѓе како вас

Цена
ден 420.00
Цена со попуст
ден 420.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Дејството на овој извонреден роман се одвива во алтернативна историја и е сместено во Лондон во осумдесеттите години на минатиот век. Чарли, интелигентен, но мрзлив млад човек, го избегнува вработувањето со полно работно време, наследството го вложува во ситни ризични инвестиции на берзите и е вљубен во сосетката Миранда. Кога ќе заработи извесна сума пари, купува човеколик робот, Адам. Следејќи го упатството за употреба, самиот го обликува карактерот на Адам според сопствените желби, но тоа ќе резултира со љубовен триаголник меѓу него, Миранда и роботот Адам.

Овој остроумно напишан роман, што изобилува со духовити досетки, но истовремено отвора тешки прашања за замислениот однос помеѓу луѓето и интелигентните машини. Како таков, претставува неизоставно четиво како за љубителите на добриот роман, така и за оние што барем некогаш се прашале дали машините можат да се однесуваат како луѓе.