Варшавскиот протокол

Варшавскиот протокол

Цена
ден 550.00
Цена со попуст
ден 550.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Од мирните канали на Бриж, до елегантните

простории на „Кралскиот замок Вавел“,

и длабоко под земјата во античкиот полски рудник

за сол, Малоун е фатен среде смртоносна војна

– чиј исход се претвора во тајна позната како

„Варшавскиот протокол“.

 

Откако поранешниот агент на Министерството за правда Котон Малоун беше сведок на кражба на една реликвија, тој од својата бивша шефица Стефани Нил дознава дека наскоро ќе се одржи приватна аукција каде што на највисокиот понудувач ќе му бидат дадени информации за претседателот на Полска, уцена што ја сакаат и САД и Русија, но од многу различни причини.

Цената за присуство на аукцијата е една од реликвиите, па Малоун е испратен во замок во Полска за да го украде илјада години старото Свето копје, значајно не само за христијаните, туку и за полскиот народ. Но, ништо не оди според планираното и Малоун е втурнат во крвава битка меѓу три нации околу информациите што, доколку бидат откриени, може да го променат балансот на силите во Европа.

 

Во најновиот бестселер на Њујорк тајмс

„Варшавскиот протокол“, авторот ве води

во една незамислива авантура каде што сте сведоци
на исчезнувањето на седумте скапоцени реликвии

„Арма Кристи“ од светилиштата низ целиот свет,

кои се дел од распнувањето на Исус Христос.