Божиќна песна - 6 одделение

Божиќна песна - 6 одделение

Цена
ден 200.00
Цена со попуст
ден 200.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Сметководителот и скржавец Ебенизер Скруџ не ги почитува обичаите на Божиќ, кои налагаат несебичност, љубезност, добрина и споделување со другите. Но, за време на една студена божиќна ноќ, што одлучува да ја помине осамен, далеку од друштвото и љубовта на семејството и пријателите, тој е посетен од духот на својот покоен партнер Џејкоб Марли. По него следуваат духовите на божиќното минато, сегашност и иднина, со чијашто помош Скруџ се соочува со сопствените гревови и се преобразува во доблестен човек...


Новелата „Божиќна песна“ уште од своето прво издавање во 1843 година е постојано во печат веќе 185 години, преведена е на многу јазици и приспособена на најразлични филмски, театарски и музички адаптации.