"Споменот на него" од Колин Хувер (кратка рецензија)

Споменот на него - Колин Хувер ⭐⭐⭐⭐/ 5 

Што ми се допадна?

😭 Преемотивна
🙋🏻 Ликот на Леџер
🙋🏻‍♀️Ликот на Кена - мајка 😔
🕊️ Корицата и насловот - ќе знаете на што мислам кога ќе го прочитате крајот на книгата
🪨 Тешка,но и реална животна приказна
✍🏻 Прекрасно напишана
💘 Страст, емоции, вознемиреност
🤷🏻‍♀️ Комплицирана ситуација

Што не ми се допадна?
😴 Ми требаше повеќе време да навлезам во приказната и го немаше тој WOW ефект до самиот крај.

Главен впечаток:
Кога ја прочитав не бев нешто многу воодушевена, но сега додека го пишувам ова и се навраќам на книгата, можеби малце и мислењето ми се промени. Последните 100 тина страни се навистина преемотивни и Колин знае толку добро да ги пишува ликовите што без проблем можеш да се внесеш во нивната приказна и да го почувствуваш нивното страдање. Мислам дека книгава ќе предизвика солзи кај секоја мајка кога ќе ја прочита приказната на Кена. Корицата и насловот ме привлекоа од прва кога ја видов книгата,но кога го прочитав крајот и ја сфатив причината за истите, навистина се разнежнив. Дефинитивно сум КОХО фан, и ја препорачувам оваа книга на сите што се љубители на ваков жанр. Жанров би го нарекла книгите на Колин (секој што ја читал знае на што мислам 😅).

Пишува: Драга Ставреска