Човековата потрага по смисла

Човековата потрага по смисла

Цена
ден 280.00
Цена со попуст
ден 280.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

НА ЧОВЕК МОЖЕ ДА МУ СЕ ОДЗЕМЕ СÈ, САМО НЕ И СЛОБОДАТА ДА ГО ИЗБЕРЕ СОПСТВЕНИОТ ПАТ.

Мемоарите на Виктор Франкл за излегувањето од вителот на страдањето влијаеја врз многу генерации со описите на животот во концентрационите логори на нацистичка Германија и со поуките за душевен спас и преживување. Врз основа на личните и на искуствата на другите луѓе што почнува да ги лекува веднаш по завршувањето на војната, Франкл ја развива психотерапевтската школа логотерапија. Тој објаснува дека не можеме да го избегнеме страдањето, но можеме да избереме како да го надминеме и да најдеме смисла во него. Зашто постоењето е можно само кога ќе ги зачуваме човечкото достоинство и смислата на животот. Една од десетте книги што има извршено најголемо влијание врз читателите во светот.