Сета среќа што ја заслужуваш

Сета среќа што ја заслужуваш

Цена
ден 270.00
Цена со попуст
ден 270.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Патот на еден американски живот – раскажан преку Тарот картите: „Прекрасно четиво. . . кое потсетува на роман на Џон Ирвинг. . . Прекрасно напишано и длабоко просветлувачки“ (Буклист).
Овој блескав дебитантски роман го следи својот наратор од Средниот Запад, од детството до староста, додека ги испитува допирните точки и транзициите кои го дефинираат животот. Раскажано во 78 вињети, по една за секоја картичка во шпилот Тарот карти, патувањето го одвлекува Скоти низ клучните искуства што се заеднички за толку многу американски мажи: детство во средната класа, колеџ, брак, татковство, преселби низ земјата, успех и потфрлање во бизнисот, и стареење.
Но приказната за секој обичен живот содржи добар дел извонредни моменти. Од необјаснетото исчезнување на неговата мајка, до предвремената смрт на неговата сестра, и предлогот за брак одолговлекуван од сообраќајниот метеж, животот на Скоти не се разликува. Мајкл Пиафски „напиша брилијантна книга која служи како предупредувачка приказна за секој над 30 години кој се чувствува сигурен за неговата или нејзината иднина“ (Форворлд ривјус).

„Прекрасен роман, таков што успева на најредок начин: преку комбинација на експериментирање и пристапност. . . Тој многу открива за начинот на којшто раскажуваме приказни, на другите и – што е најопасно – на нас самите“,

Кристофер Соке, автор на „Ти се врати“.