Песната на реката Нил

Песната на реката Нил

Цена
ден 630.00
Цена со попуст
ден 630.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Луксор, 1946 година. Младата медицинска сестра Аида eл Масри се враќа од Лондон, кој е разурнат од војната, во Египет, на имотот на своето семејство, и притоа психички се подготвува да се соочи со предизвиците што ја чекаат. Поминале осум години откако татко ѝ Ајуб бил наместен за кривично дело што не го сторил и потоа починал како трагична последица од настанот. Аида, пак, не заборавила ништо од тоа и сега сака да му се одмазди на човекот за кој верува дека го предал татко ѝ: неговиот најдобар пријател Камел Фараони. А потоа, Аида одново го сретнува синот на Камел, неодоливо привлечниот хирург Фарес, кој ѝ нуди брак, И против нејзина волја, во Аида одново се разгорува скришната страст што ја негувала кон него како млада девојка. Но, како може да се омажи за синот на човекот што го уништил татко ѝ, кој го посрамотил нејзиното семејство? Што ќе ѝ донесе враќањето дома: љубов или само опасност и скршено срце?