Одмотајте го клопчето на анксиозноста

Одмотајте го клопчето на анксиозноста

Цена
ден 450.00
Цена со попуст
ден 450.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Бестелсер на „Њујорк тајмс“ и на „Волстрит џорнал“

Како да ги прекинете циклусите на загриженост и страв и да се излечите со помош на науката

Живееме во еден од најанксиозните периоди во човечката историја. Соочени со општествени проблеми, како што беше ковид-пандемијата, или со лични проблеми што нè наведуваат на алкохол, цигара или храна, ние постепено ја губиме контролата.

Денес речиси сè се подведува под анксиозност, од вознемиреност до паника. Таа поттикнува низа зависни однесувања, од прекумерно јадење до неразумно користење на социјалните мрежи. Д-р Бруер нè учи да го мапираме својот мозок за да ги откриеме нејзините предизвикувачи, да ги смириме со едноставната и моќна практика на љубопитност и да ја надминеме користејќи свесност и други докажани алатки.

Со над 20-годишни истражувања и практична работа со илјадници пациенти за надминување на анксиозноста,  д-р Бруер создал потврдена програма погодна за секој од нас – за да можеме вистински да го живееме животот.

„Најтешко во борбата против секоја лоша навика е соочувањето со анксиозноста што ја предизвикала. Авторот ни нуди револуционерна програма со одлични совети и корисни упатства што секој може да ги следи за да се чувствува подобро.“

Би Џеј Фог, доктор по психолошки науки