Морето на изгубеното време и други раскази

Морето на изгубеното време и други раскази

Цена
ден 300.00
Цена со попуст
ден 300.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

„Морето на изгубеното време и други раскази” е избор од осум раскази излеани од перото на мајсторот на магичниот реализам, Габриел Гарсија Маркес, во шеесеттите години на XX век.

Од современиците наречен и „најголемиот Колумбиец на сите времиња”, овој великан на пишаниот збор е речиси синоним за највисоките достигнувања во латиноамериканската книжевност во XX век. Овој избор раскази од пораниот период на неговото творештво, пронижани со мајсторски отсликаната атмосфера на магичните, но и сурови Кариби, и тоа како го доживува тоа.