Инстинкт

Инстинкт

Цена
ден 420.00
Цена со попуст
ден 420.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Напната психолошка драма што се чита во еден здив за создавање и за растурање на едно семејство — и за една жена, чиешто искуство со мајчинството воопшто не личи на тоа што го очекувала — и е сѐ од тоа од што се плашела
Блајт Конор е решена дека ќе биде топла и мила мајка на своето новороденче Виолета, тоа што таа самата никогаш го немала.
Но, среде напнатоста во првите исцрпувачки денови од мајчинството, Блајт почнува да мисли дека нешто не е во ред со нејзината ќерка—таа не се однесува како другите деца.
Или, пак, Блајт само си замислува? Нејзиниот сопруг, Фокс, вели дека таа си замислува некои работи. Колку што повеќе Фокс ја разубедува во врска со нејзините стравови, толку повеќе таа почнува да си го преиспитува здравиот разум, а и ние почнуваме да се прашуваме дали е точно тоа што ни го раскажува Блајт за својот живот.
И потоа се раѓа нивниот син Сем—а со него Блајт остварува блажена поврзаност каква што отсекогаш си замислувала дека ќе има со своето дете. Се чини дека дури и Виолета го сака брат ѝ. Но, кога в миг ќе им се промени животот, стравотното излегување од колосек ќе ја натера Блајт да се соочи со вистината.
„Инстинкт“ е импресивно и вешто напишано четиво што ќе го прочитате во еден здив, тоа е роман што ќе ве обземе и ќе ве поттикне да преиспитате сѐ што знаете за мајчинството, за тоа што им го должиме на децата и какво е чувството кога никој не ѝ верува на една жена.