Животот е роман

Животот е роман

Цена
ден 240.00
Цена со попуст
ден 240.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

За него, сè веќе беше напишано. За неа, сè допрва требаше да се напише. „Еден априлски ден, мојата тригодишна ќеркичка Кери исчезна додека си игравме миженка во нашиот стан во Бруклин“. Така почнува приказната на Флора Конвеј, славната писателка позната по тоа дека се крие од очите на јавноста. Нема објаснување за исчезнувањето на Кери: вратата и прозорците во станот се затворени, камерите поставени во старата зграда во Њујорк немаат забележано некој да провалил. Полициската истрага не дава никакви резултати. Во исто време, на другата страна на Атлантски Океан, еден писател со скршено срце се крие меѓу ѕидовите на една стара, трошна куќа. Само тој го држи в раце решението на оваа мистерија. А Флора ќе го пронајде. Бестселер на кој му нема рамен. Во три чина, преполн со драматични пресврти, новиот роман на Гијом Мисо е величествена приказна за моќта на книгата и за желбата за живот на неговите ликови.