Цигара број седум

Цигара број седум

Цена
ден 300.00
Цена со попуст
ден 300.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

2011 година. Романтичната љубов на Надиа се случува во време на бурни историски настани. Уште како дете, таа била оставена со нејзините баба и дедо во Египет, а нејзината мајка барала работа во Заливот. На улиците на Каиро, на плоштадот Тахрир, тукушто има ерупција од незадоволство и неочекува-на револуција. Надиа, се потсетува на еден дел од детството од пред некоја деценија и на неизвесната сегашност. Нејзиниот татко активист, учесник во поранешни бурни демонстрации против режимот е единствениот човек што ѝ дава поддршка. Тој ја охрабрува Надиа да учествува во протестите…
Искрената проза на Дониа Камал, нѐ воведува во светот на Надиа: од приватното до јавното; од мажите што некогаш ги сакала и ги загубила, до нејзиното учество во значајните на-стани на египетската револуција. Неверојатна во својата едно-ставност, Цигара број седум е длабок интимен роман за семеј-ството и љубовните односи во бурни времиња.