Фројд, биолог на умот: зад легендата на психоанализата

Фројд, биолог на умот: зад легендата на психоанализата

Цена
ден 500.00
Цена со попуст
ден 500.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

За време на неговата државна служба, од која поголем дел ја има поминато на светската сцена, Винстон Черчил ја разбра и ја употреби моќта на зборовите. 

Во неговите говори, книги и во весниците и списанијата тој брилијантно ги артикулираше своите мислења и ја изложуваше неговата визија за иднината. Особено неговите записи и говори за време на војната со нивниот моќен наративен стил и промислена рефлексија, ги фасцинираа многумина од следните

генерации и беа инспирација за нив.


Во својата книга, Мартин Гилберт вешто има избрано 200 извадоци од целосниот корпус книги, написи и говори на Черчил, што суштински ја одразуваат неговата животна приказна, неговата кариера и филозофија.

Изборот се движи од спомени за неговото детство и школувањето до неговите придонеси кон повеќе од педесетгодишните дебати за социјалната политика, војната и уредувањето на еден подобар свет по 1945 година. 

Тука гледаме како тој моќно ги користи зборовите за различни намени: да дебатира за морални и политички причини, да се застапува за насоки на дејствување во општествената, националната и интернационалната сфера и да ја раскаже приказната за својот живот.