Трнливата полјана

Трнливата полјана

Цена
ден 350.00
Цена со попуст
ден 350.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Децата од еден најобичен двор меѓу зградите се сведоци на мноштво чудни случки: мачорот се претвора во жаба, од чорапот излегува црна дупка, таинствен чичко шета бурни облаци закачени на јаже, клацкалката оживува, а од кутијата на тетка Дора избегала досадата.

Дали сите овие случки се дело на прастарата тетка и нејзиниот мачор?

Оваа книга не само што раскажува приказни за деца туку создава и еден оригинален свет на фантазии. Книга за потребата за љубов, безбедност, слобода и за неограничена имагинација на децата.

Раскажувањето на Катажина Ририх е одлично дополнето со илустрациите на Гражина Ригал. „Трнливата полјана“ заслужува да се нарече задолжителна лектира, како за децата, така и за нивните родители.

Во 2017 година „Трнливата полјана“ се закити со наградата ИББИ од Меѓународниот совет за книги за деца и млади.