Тишината на белиот град

Тишината на белиот град

Цена
ден 490.00
Цена со попуст
ден 490.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Тасио, брилијантен археолог, беше обвинет од неговиот брат близнак Игнасио за низата ритуални убиства и осуден на дваесетгодишна затворска казна. Пред истекот на одлежаната казна ритуалните убиства повторно продолжуваа. Убиецот изборот на жртвите го правеше во парови: ставајќи им пчели во устата,  тенденциозно покажувајќи ги труповите на жртвите, на значајни историски локации во традиционалните региони.

Градот Виторија е место кое оставило белег во историјата и митологијата на баскиската земја и во умот на негативецот кој немаше среќа: „Зборовите да ги убие со оружје“. Тој секој ден се сопнуваше од луѓето кои ги мрази. Неговиот досег и интелигенција беа далеку поголеми од полицијата што некогаш можеше да ги замисли.

Единствена надеж за градот беше брилијантниот инспектор Унаи, познат како „Кракен“, кој се бореше против сопствените демони. Тој е повикан да истражува убиства, мошне слични на оние што ја потресоа Виторија пред дваесет години. Но, тогаш полицијата беше сигурна дека го открила убиецот кој сѐ уште е во затвор. Дали ова значи дека тој бил невин или имаше соучесник? Може ли неговиот брат близнак Игнасио, кој го предаде на властите Тасио, всушност да е убиецот?

Реалноста и фикцијата беа близнаци: доброто и лошото – вистината и лагата.