Стоички мудрости за секој ден

Стоички мудрости за секој ден

Цена
ден 600.00
Цена со попуст
ден 600.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Стоички мудрости за секој ден“ е несекојдневно четиво што пружа сеопфатен поглед и исцрпно знаење во врска со стоицизмот како античка филозофија. Напишана во форма на дневник во кој секој месец од годината е посветен на различна тема, а секој ден на различна поттема од секојдневното живеење, оваа книга е вистинска книжевна реткост. Секој ден започнува со цитат на големите стоици што авторите дополнително го продлабочуваат и го доближуваат до читателот.

Триста шеесет и шест цитати проследени од триста шеесет и шест коментари – вистински филозофски требник за сите оние што сакаат да се запознаат со стоицизмот, да навлезат во него или да водат живот во дослух со оваа древна мудрост.