Силјан штркот - 7 одделение

Силјан штркот - 7 одделение

Цена
ден 150.00
Цена со попуст
ден 150.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Во село Мало Коњари имаше еден чоек многу чесен и кроток, на име Божин. 

Тој имаше само еден син на име Силјан; имаше Божин и една ќерка. 

Силјан беше многу гален и од татка и од мајка, чунки од многу синои Божиноj само Силјан беше останал жив, та од тоа беше гален многу и беше го ожениле уште на шеснаесет години и на седумнаесетте години му се роди на Силјана едно дете машко, му го викаа Велко.