Работите што не можеме да ги кажеме

Работите што не можеме да ги кажеме

Цена
ден 470.00
Цена со попуст
ден 470.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Во 1942 година за време на Втората Светска војна во Полска, Томаш ја запроси Алина. Од тогаш таа го мереше времето до секое следно видување. Но, откако нацистите го окупираа местото, тие наоѓаа нови длабочини на суровост; неа ѝ преостана само да го мери просторот помеѓу очајот и надежта за животот на нејзиниот сакан – Томаш.

Во 2019 година, Алис – внука на Алина, целосно ѝ се промени животот кога на нејзиниот син му е дијагностициран – Аутизам. Таа прави сѐ за да го зачува својот брак. Но, кога нејзината баба е хоспитализирана; скриена кутија со тајни открива излитена фотографија, мал кожен чевел и писмо, кое води директно во Полска, во потрага по минатото кои го носеа како багаж, нејзините претци.

Ткаенината на нивните животи полека се раздвојува; откривајќи една вистина, којa беше тешко да се каже и една голема љубов – која го параше срцето и повторно го шиеше...