Папокот на светот

Папокот на светот

Цена
ден 340.00
Цена со попуст
ден 340.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Романот се состои од вовед, наводно напишан од братот на извесен В., на кој се
надоврзуваат книгата „Папокот на светот“ (манускриптот на романот), книгата
„Исход“ и книгата „Светлина“ (Записите од дневникот), по кои следува поговор
од книжевниот теоретичар Венко Андоновски. Првата книга напишана на
псевдоархаичен јазик се одигрува во IX век и би можел да се означи како некој
вид филозофски крими роман во ековски манир; додека во вториот дел, во
„Дневникот“, една љубовна сторија во Југославија во втората половина на ХХ век ги
пресликува случувањата од првиот дел.