Од сирак до ѕвезда

Од сирак до ѕвезда

Цена
ден 460.00
Цена со попуст
ден 460.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

„Повеќето мажи ја оценуваат жената според тоа колку повеќе ги повредила, а не според тоа колку ги усреќила.“

Мерлин Монро трогателно ја раскажува нејзината семејна историја за животот на нејзината мајка која завршува во ментална институција и нејзиното детство како сирак во дури девет згрижувачки семејства… И покрај тешкото детство и многуте неуспешни обиди да стане актерка, таа никогаш не се откажува од својот сон: ‘да живее во свет со светли бои’. Чита многу книги и поминува многу курсеви. И кога конечно се вивнува на врвот во Холивуд – место каде што ќе ти платат илјада долари за бакнеж, а педесет центи за твојата душа, таа наоѓа љубов…

Автобиографски роман за ранливата жена со ледено срце, кој е многу покомлексен од гламурозната божица што ја прикажува екранот.