Мудар родител – време е за училиште

Мудар родител – време е за училиште

Цена
ден 600.00
Цена со попуст
ден 600.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

ВО ЧЕТВРТАТА КНИГА ОД СЕРИЈАЛОТ „МУДАР РОДИТЕЛ“, ХЕДВИГ МОНТГОМЕРИ ЌЕ ГИ ВОДИ РОДИТЕЛИТЕ И СТАРАТЕЛИТЕ НИЗ ГОДИНИТЕ КОГА ДЕТЕТО ЗА ПРВПАТ ЌЕ ГО НАЈДЕ СВОЕТО МЕСТО ВО ПОГОЛЕМАТА ЗАЕДНИЦА: ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ.

На училишна возраст детето е исполнето со силни емоции што се тешки за справување и со потрага по она што значи да се биде сопствена личност. Обликувањето на детската личност во текот на овие години е авантура полна ранливи места. Стравот да не завршите без пријатели или да не станете предмет на потсмев е чест, но, и покрај тоа што се социјални почетници, децата ќе мора да навигираат низ многу нови нешта: домашни задачи по математика, кревки пријателства и други незгодни ситуации.

Хедвиг Монтгомери ќе ви ги даде потребните методи и совети на ова патување кон воспитувањето безбедни и среќни деца на училишна возраст. Таа ќе одговори на прашањата што си ги поставуваат сите родители: Како да го натерам моето дете да ми се довери кога е тешко? Што да правам ако моето дете е осамено? Колку време треба да потрошиме на домашните задачи?

Ова е книгата што ќе ве направи родител каков што посакувате да бидете.