Море од спомени

Море од спомени

Цена
ден 490.00
Цена со попуст
ден 490.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Кога Кендра првпат ја посетува
својата болна баба, таа ја замолува
да ја запише нејзината приказна,
пред да ја заборави…
Во 1937 година, животот на седумнаесетгодишната
Ела се менува засекогаш кога е
испратена да летува на прекрасниот Иле де Рѐ
и се среќава со харизматичниот Кристоф. Тие
го поминуваат летото заедно, истражувајќи
ги песочните плажи на островот и кристално
чистите води и, за прв пат во животот, Ела се
чувствува навистина слободна.
Но, избувнувањето на војната менува сѐ.
Ела е принудена да се врати во Шкотска, каде
волонтира за воените сили заедно со застра-
шувачкиот Ангус. Во овој нов свет, Ела се
чувствува како да се оддалечува сѐ повеќе од
она што го доживеа на Иле де Рѐ.
Дали таа некогаш ќе успее да го најде
својот пат назад?
И дали тоа навистина го посакува?