Младата сопруга

Младата сопруга

Цена
ден 250.00
Цена со попуст
ден 250.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Некаде сме на почетокот на минатиот век. Ветената Сопруга е млада, пристигнува оддалеку, а Семејството ја пречекува во елегантната резиденција надвор од градот. Синот не е тука, отсутен е бидејќи се грижи за зделките на успешното текстилно претпријатие. Испраќа необични подароци. А Сопругата го минува времето во куќата во која владеат ритуалните навики, особено бескрајните и богати појадоци. Таму преку ден владеат возбудата, радоста, полетот, директно пропорционални на вознемиреноста, на грчот во ноќните часови, бидејќи, како што вели легендата, во текот на повеќе генерации, токму тогаш мажите и жените од семејството умираат.

Роман за чекањето, за пишувањето, за телото. За љубовта и за тоа како да ја преживееме. За оние што сакаат да учат од книгите, оваа книга нè учи дека нашите тела ни го диктираат животот. Големо враќање на апсурдните ликови на Барико: чекаат некого, и ние заедно со нив. Времето на чекањето се мери со поседување апсурдни предмети. Оваа книга е метароман и, како и најдобрите дела на овој писател, не сака да ни посоветува ништо. Но поставува многу прашања. За чекањето, за пишувањето, за телото. А најмногу за сексот. И, се разбира, за смртта. За правилниот начин да се умре. Со стил, дури и со духовитост.