Мајчино млеко

Мајчино млеко

Цена
ден 200.00
Цена со попуст
ден 200.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Оваа книга е за мајчинската љубов. За љубовта кон блиските, но и кон далечните луѓе. За луѓето на кои не им било дадено да љубат или да имаат дете, но и за силата што може да им го даде тоа најдобро чувство на светот. За една мајка што, оддавајќи ѝ се целосно на работата, се враќа дома сосем истоштена. За една жена што толку го замразува постојниот поредок што одбива да го дои детето со своето млеко. За една девојка што расте меѓу стравови и очај, лишена од мајчинската љубов, но која успева да се развие во личност преполна со топлина и која на некој начин ќе стане мајка на сопствената мајка.

Романот ја пренесува животната историја на три поколенија жени, нивните судбини и односи, лишувањата што ги преживеале живеејќи под советска чизма. „Мајчино млеко“ е исполнета од соништа и намери, од труд и верба, од пријатели и љубени. Напрегнатото, речиси исповедно, раскажување го задржува вниманието на читателот од првата до последната страница.