Ловец на змејови

Ловец на змејови

Цена
ден 490.00
Цена со попуст
ден 490.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

За неговите книги ќе кажат дека нема да успеете да ги прочитате, без притоа добро да се исплачете. Тие се моќни, тажни и истовремено чудесни.

Ќе ве импресионираат приказните и ликовите, стилот на пишување. Хосеини вешто ги ткае зборовите кои ќе ви го украдат сонот и срцето.

Амир е син на богат трговец. Хасан е детето на нивниот слуга. Сепак, ова не ги спречува децата да бидат најдобри другари. Тие сонуваат со отворени очи, летаат змејови и се обидуваат да предвидат што носи иднината.

Но, еден трагичен настан засекогаш ќе ги смени нивните животи. И другарството ќе се распадне како кула од карти. Горчливите спомени продолжуваат да се нижат по емигрирањето на Амир и неговиот татко од Авганистан во САД.

Таму Амир се надева дека ќе ја смири немирната совест и дека ќе успее барем еден ден да заборави на тој момент на кукавичлук, кога не успеа да го спаси најдобриот другар од злото…