Лаги што поврзуваат

Лаги што поврзуваат

Цена
ден 490.00
Цена со попуст
ден 490.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Два часот по полноќ, една саботна вечер во пролетта на 2001 година, дваесет и осумгодишната Сесили Гарднер седи сама во еден паб во Ист вилиџ во Њујорк, размислувајќи за својот живот. Чувствувајќи се осамено и со огромна носталгија за Средниот Запад, таа се прашува дали некогаш ќе успее како репортер во големиот град и дали можеби не направи ужасна грешка што ја раскина врската со своето долгогодишно момче, Метју.

И во мигот додека посегнува по телефонот да му се јави, мажот што се сместува до неа на барскиот стол и вели: "Немој, ќе зажалиш." Нешто и вели дека треба да го послуша, па во наредните неколку часа и по неколку чашки текила, тие двајцата коваат чудна врска. И тоа би требало да е тоа, решаваат обајцата наредното утро, кога Сесили си припомнува дека не треба да скока од една во друга врска. Уште пострашно, тајмингот не може да биде полош - Грант се подготвува да даде отказ на работа и да се пресели од другата страна на океанот. А сепак и покрај сите пречки, изгледа дека тие двајцата не може да се збогуваат, затоа што за првпат во нејзиниот внимателно управуван живот Сесили го следи срцето, а не главата.

И потоа, Грант исчезнува во хаосот од 9/11. Стравувајќи од најлошото, таа го забележува неговиот лик на еден постер за исчезнати лица и сфаќа дека не е единствената што трага по него. Нејзиниот истражувачки, репортерски инстинкт се буди, па таа почнува акција за откривање на вистината. Ама, прашањата брзо почнуваат да се натрупуваат: Колку добро го познавала Грант? Дали некогаш ја љубел? И дали е можно да љубиш маж што изгледа дека не е тоа што е?