Кога светот беше млад - 9 одделение

Кога светот беше млад - 9 одделение

Цена
ден 390.00
Цена со попуст
ден 390.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

"Кога светот беше млад" е збирка на крајно оригинални бајковито-филозофски приказни што со својата слоевитост и духовитост ги анимираат и децата и возрас-

ните. Во овие приказни, секојдневните предмети, растенијата и животните се здобиваат со сосема нови значења, надминувајќи ја границата во светот на фан-тастичното и менувајќи го нашиот светоглед. 

Полни со непостојни нешта и невозможни заплети, духовитите приказни на Шубигер постојано го изненадуваат и го замислуваат читателот. Бидејќи, кога светот беше млад, градовите патуваа, камилите зборуваа, ѕвездите се вљубуваа во луѓето и се спуштаа од небото долу на земјата... Се случуваше и самиот ѓавол да седне во училишна клупа, а кога смртта ќе дојдеше по некого, умееше и да му прости.