Каменувана

Каменувана

Цена
ден 400.00
Цена со попуст
ден 400.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

БРУТАЛНО ЗЛОСТОРСТВО
На осамено место во еден парк, во шатор е пронајдено тело на убиена и каменувана млада девојка, закопанa до половина во земја…

ОСАМЕН ГЛАС
Хенинг Јул е новинар што го прогонува минатото. Пред две години во пожар го изгуби синот Јунас што на него остави длабоки емоционални и физички лузни.

СТРАШНА ТАЈНА
Хенинг се враќа на работа и ја презема приказната за овој случај. За разлика од полицијата, тој почнува да се сомнева дека овој случај не е така едноставен како што изгледа…

СКАНДИНАВСКИ НЕМИР
Богатото и на прв поглед мирно Осло и скандинавскиот мир го разбиваат скандалите, бандите, убиствата, дилерите на дрога, емигрантите, расистите…

„Оригинален и моќен криминалистички роман“ – Politikens

„Норвешки одговор на Стиг Ларсон“- A-Magasinet

„Енгер со овој роман се приклучи во првата лига на скандинавски
писатели на крими романи“ – Kristeligt Dagblad