Какви му се мислите на човека

Какви му се мислите на човека

Цена
ден 100.00
Цена со попуст
ден 100.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Светот е огледало на човековите мисли.

Популарното дело „Какви му се мислите на човека“ на Џејмс Ален е една од многуте негови книги за самопомош. Во неа тој ја разгледува неограничената моќ на мислите и нивното влијание врз нашиот живот: Како што не може да имате пријатен и удобен дом ако не дозволите чистиот воздух и сончевината да продрат во собите, така и силното тело и ведрото, среќно и спокојно лице ќе ги добиете само доколку слободно пуштите во умот да завладеат радосни мисли, добронамерност, ведрина и спокој.

Прекрасно напишана, проткаена со возвишени размисли, книгата се обидува да го постави „умот како господар“ кој ја поседува моќта да ни го обликува животот. На едноставен начин, со голема луцидност ни ги објаснува клучните начела што човек треба да ги следи за да ги промени околностите и да постигне радост, успех и спокојство. Мудар џебен прирачник, безвременска класика која е задолжително четиво за секој човек!