Загубената чест на Катарина Блум

Загубената чест на Катарина Блум

Цена
ден 190.00
Цена со попуст
ден 190.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Во ерата кога новинарите бескрупулозно ги користат сите можни средства да дојдат до сензационална приказна, новелата на Хајнрих Бел – „Загубената чест

на Катарина Блум“ повторно станува болно актуелна.

Младата жена Катарина Блум која има некаква врска со прогонуван криминалец, станува цел на новинарот кој се обидува да ги освои насловните страници така што ќе ја претстави како расипана и развратна. 

Како што ескалираат нападите врз неа во написите на сензационалистичкиот „ВЕСНИК“ и таа станува и жртва на анонимни закани,

Катарина гледа само еден излез од тој кошмар. Свртувајќи го наопаку жанрот мистерија, новелата на Бел почнува со признание за злосторство, вовлекувајќи

го понатаму читателот во една мрежа на сензационализам, убиство на еден од ликовите и неизбежна ерупција на насилство.