Другата сестра Болејн

Другата сестра Болејн

Цена
ден 630.00
Цена со попуст
ден 630.00
Цена
ден 630.00
Распродадено
Unit price
per 

Кога четиринаесетгодишната Мери Болејн доаѓа во дворецот, таа го привлекува вниманието на згодниот и шармантен крал Хенри VIII. Заслепена од љубовта и примамливата улога на неофицијална кралица, наскоро сфаќа дека е пион во амбициозните заговори на нејзиното семејство.

Бидејќи интересот на кралот почнува да опаѓа, Мери е принудена да се повлече и да ја препушти улогата на најдобрата пријателка, а истовремено и ривалка- сестра и Ана. Поради неизвесната иднина која ја чека, Мери ќе мора да му се спротивстави на семејството и да ја земе судбината во свои раце.

"Богат, привлечен роман полн со љубов, секс, амбиции и интриги околу тудорскиот двор на Хенри VIII и озлогласените игри на семејството Болејн." - Њујорк тајмс