Госпоѓа Бовари : провинциски нарави

Госпоѓа Бовари : провинциски нарави

Цена
ден 350.00
Цена со попуст
ден 350.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Ема Бовари е убава млада жена што живее здодевно секојдневие, заробена во бракот со просечен лекар и задушена од баналноста на провинцискиот живот. Таа е ревносна читателка на сентиментални романи, копнее по страст и бегството го бара во фантазиите за голема романса, во безобразно трошење пари и, на крајот, во прељуба. Но, дури и ваквите нејзините постапки ѝ донесуваат разочарување, и кога реалниот живот и натаму не успева да ги исполнува нејзините романтични очекувања, последиците се катастрофални.