Белиот шепот

Белиот шепот

Цена
ден 200.00
Цена со попуст
ден 200.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Поетската збирка од триесетина страници е лирски запис на случки, настани, сеќавања, односно содржи триесетина песни што се занимаваат со вакви и слични лични теми, поделени во три циклуси – „Македонија“, „Конецот на вистината“ и „Лик – Слика – Неприлика“.

Првиот циклус се занимава со аспекти од материјалното и духовното наследство на Македонија и возбудата на авторката при откривање на тоа богатство што го зацврстува чувството за нејзиниот национален бит.

Вториот циклус со четиринаесетина песни се занимава со рефлексии за одредени случки и настани и длабење на вертикалата на философскиот начин на гледање – од посебното и интимното кон општото и универзалното.

Во третиот циклус, составен од десетина песни, книгата се навраќа на портрети и ликови што оставиле впечаток и предизвикале размисли за меѓучовечките односи што зазеле добар дел од емотивниот и мисловниот живот на еден човек преточен во песни.