Без правила : „Нетфликс“ и културата на реинвенција

Без правила : „Нетфликс“ и културата на реинвенција

Цена
ден 420.00
Цена со попуст
ден 420.00
Цена
Распродадено
Unit price
per 

Никогаш порано немало компанија како „Нетфликс“. Таа изврши вистинска револуција во индустријата на забава, остварувајќи милијарди долари профит и нудејќи им забава на луѓето во повеќе од 190 земји. Но, за да ги достигне тие височини, „Нетфликс“ требале одново и одново да се измислуваат себеси. Оваа неверојатна флексибилност би била невозможна без контраинтуитивните и радикални менаџерски методи на со-основачот, Рид Хејстингс. Тој поставил нови стандарди, ставајќи ја инвентивноста пред процесите и нудејќи им на вработените контекст, а не контрола.

Во оваа книга, Рид Хејстингс и Ерин Маер – еден од највлијателните деловни мислители на светот – навлегуваат длабоко во контроверзните идеологии кои на „Нетфликс“ им донеле резултати на кои светот им завидува.